image/svg+xml
image/svg+xml

Minik Ziyaretçilerimizle Bilim Günü Gerçekleştirdik

      Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerimizin kurmuş olduğu Fen Kulübü, Eğitim Fakültesi Fen Laboratuvarını görmek üzere Ağdacı Kampüsü'ne gelen anasınıfı öğrencilerini ağırladı.  Laboratuvar Tekniği ve Güvenliği dersi kapsamında Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Çetin Dindar, Arş. Gör. Dr. Bekir Güler ve Fen Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte 30 anasınıfı öğrencisi Fen Laboratuvarımıza bir ziyaret gerçekleştirdi. Kulüp üyesi, Fen Bilgisi Öğretmen adaylarımızın küçük misafirlerimize sıcak karşılamaları ve laboratuvar ile ilgili kısa tanıtımların ardından misafirlerimiz için önceden planlanan fen etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklerde misafirlerimize "Fen Laboratuvarı", "Bilim insanlarının çalışma ortamları" ve "Mikroskoplar" ile ilgili kısa bir anlatım yapıldı. Ardından tüm öğrencilerin mikroskoplar ile incelemeler yaptığı bir etkinlik gerçekleştirildi. Heyecanlı ve keyifli geçen etkinliğin ardından misafirlerimiz ile ilginç kimya ve fizik etkinlikleri yapılarak basit ve eğlenceli etkinlikler yoluyla sorgulama becerilerini ve yaratıcılıklarını doyasıya sergilemeleri sağlandı. Öğretmen adaylarımızın ve küçük misafirlerimizin oldukça eğlendikleri etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu. Fen etkinliklerinin tamamlanmasının ardından ise fakültemiz Resim-İş Öğretmenliği öğrencilerinin hazırladıkları "El ve Patates Baskısı Etkinliği" gerçekleştirilerek misafirlerimizle birlikte onlara üniversitemizden küçük bir hatıra ürünü hazırlandı.

      Gerek öğretmen adaylarımızın gerekse misafirlerimizin doyasıya eğlendiği bu etkinlikte emeğini esirgemeyen Resim-İş Öğretmenliği bölümü öğrencilerine ve Arş. Gör. İsmail Eyüpoğlu hocamıza kulübümüz adına çok teşekkür ederiz.

  • Öğretmen Adaylarımız E-Twinning Projesi Kapsamında Ortaokul Öğrencileri İle Buluştu...

  • Öğrencilerimizin TÜBİTAK Projelerindeki Başarılarına Yenileri Eklenmeye Devam Ediyor

  • Akreditasyon sürecine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

  • "Beni Tanıyor musun?" İsimli Bilim İnsanları Sergisi Gerçekleştirildi

  • Küçük Misafirlerimizle Bilim Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • Fen Kulübü "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ne gezi düzenledi...

  • Sıfır Atık Projesi'ne Tam Destek

  • Fen Kulübü Kaynaşma Etkinliği

  • Minik Ziyaretçilerimizle Bilim Günü Gerçekleştirdik

  • Fen Kulübünden İlk Yardım Semineri